Ontstaan van Urjen de Kapper

Herenkapper en entrepreneur Urjen Martina heeft een uniek concept met zijn mobiele kapsalon.

Urjen is al zeventien jaar met wisselende intensiteit kapper. Zijn passie begon bij zijn buurman in Curaçao waar hij als vijfjarige al de kunst mocht afkijken. Vanaf zijn dertiende begon hij zelf te knippen. Vanwege de aanhoudende vraag en het goede werk dat hij afleverde, knipte hij uiteindelijk bijna zijn hele wijk.

Voordat Urjen serieus met zijn kappersonderneming begon heeft hij verschillende banen en een eigen koeriersbedrijf gehad. Hij bleef echter altijd gepassioneerd knippen in de tussentijd. Omdat de vraag bleef en hij op het briljante idee van een mobiele kapsalon kwam heeft hij het in 2017 serieus opgepakt.

Concept

Mensen willen gemak en alles aan huis tegenwoordig. Voor Urjen als ondernemer heeft dit concept verschillende pluspunten. Hij heeft niet de druk van wachten op klanten op een vaste plek, maar moet zelf op afspraak de wijken in. Hoge kosten van een pand heeft hij niet. Voor consumenten zijn de voordelen, onder andere, minder wachttijden en geen benzine of parkeerkosten.

De bedoeling was aanvankelijk om met zijn mobiele kapsalon alleen te knippen op afspraak en in zijn eigen wijk. Hij merkte al gauw dat als hij met zijn busje buiten zijn wijk stond, mensen erop af kwamen en ook geknipt wilden worden. Urjen investeerde flink in een nieuwe bus. De bus kon hij aanschaffen door de inruil van zijn auto, spaargeld en de vertrekregeling na de reorganisatie bij zijn laatste werkgever. Omdat het professioneel restylen en ombouwen van zijn bus ver boven zijn budget was en Urjen zelf redelijk technisch is, heeft hij zijn bus zelf omgebouwd tot kapsalon. Het resultaat is fenomenaal.

Toekomst

Urjen gaat op korte termijn nog een extra bus aanschaffen en is nu al op zoek naar een kapper die hem kan aflossen en ondersteunen. Op langere termijn zou Urjen graag een franchisenetwerk door heel Nederland op willen zetten en daarnaast mogelijk een eigen wax of gel-lijn.

Urjen wil zich naast zijn commerciële activiteiten ook voor de maatschappij inzetten. Hij heeft al gesprekken met de gemeente gehad over zijn plan om jongeren workshops met de mogelijkheid tot baangarantie te geven. De talenten die tijdens de workshops ontdekt worden, zouden dan in het franchiseconcept kunnen werken.

Starter van de maand

Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken kiest iedere drie maanden een Starter van het Kwartaal: een beginnende ondernemer met een bijzonder verhaal over het opzetten van zijn of haar bedrijf. Namens de Persgroep krijg de starter een mediacheque van 500 euro voor advertenties bij de Persgroep. In juli 2017 is Urjen door de Rabobank en de Persgroep uitgeroepen tot de Starter van het Kwartaal.

Advies aan jongeren

Urjen geeft aan dat hij altijd al op zoek was naar zijn doel in het leven. Hij was heel erg in zichzelf gekeerd. Daarbij had hij het altijd druk met werken en knippen en geen tijd om gekke dingen te doen. Hij vergelijkt zich met sommige kennissen en ziet dat hij een lange rustige weg heeft bewandeld en dat anderen soms door hun verkeerde keuzes nu pas moeten beginnen met een serieuze leefstijl opbouwen. “Het snelle geld is op lange termijn niet de oplossing. Kijk niet te veel naar anderen, maar bewandel je eigen pad”, aldus Urjen.

 

Bereikbaarheid Urjen is te benaderen via zijn website, https://www.urjendekapper.com/. Op de website zijn de ontwikkelingen rond de onderneming van Urjen de Kapper te volgen. 

 

 

 

 

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit
admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's