Kennismaking

De 25-jarige in Suriname geboren, maar in Nederland woonachtige kickbokser Clyde Brunswijk staat bekend om zijn unieke combinatie van constante voorwaartse druk, veelzijdigheid, techniek, snelheid, en vooral atletisch vermogen. Ook vliegende knieën en de handstand-kick behoren tot zijn arsenaal. Zijn trainer is Dayon Mungra van Days Gym en Clyde wordt, voorafgaand aan wedstrijden, extra ondersteund door voedingscoach Narinder Doerga van StrongFit.

Vecht-strategie

Clyde geeft aan dat de kunst van vechtsport is, om je aan te kunnen passen aan je tegenstander, net zoals water zich aanpast aan alles waarmee het in aanraking komt. Kickboksen betreft niet alleen de spanning en de strijd tijdens het gevecht, maar ook de show eromheen is belangrijk. Je moet als vechter het publiek en de promotor constant laten zien dat je iets bijzonders aan de sport toevoegd. Omdat de uitslag nooit van tevoren vaststaat, blijft het een boeiende en interressante sport voor zowel publiek als de atleten.

Mike Tyson

In augustus 2017 heeft Clyde tijdens een vakantie in Los Angeles (LA) in een promotiefilm van de Mike Tyson Academy gefigureerd. Zijn padswerk met Dayon, tevens ook trainer van de Academy, heeft een grote stempel daar achtergelaten en gedurende de opnames werd Clyde aangemoedigd door Mike Tyson. Clyde geeft aan dat het ontmoeten van Mike Tyson een droom was die uitgekomen is en dat hij veel heeft geleerd tijdens de korte periode dat hij in LA was. Het is momenteel nog onbekend wanneer het promotiefilmpje gepubliceerd wordt.

Days Gym

Clyde beoefent deze sport al ruim 9 jaar en is één van de ondersteunende krachten van Days Gym. Clyde geeft aan dat het er bij veel sportscholen redelijk zakelijk aan toe gaat. “Days Gym ondersteund zijn leden in goede en slechte tijden. Er wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld sociale en praktische problemen, zoals het niet hebben van werk of een tijdelijke slechte financiële situatie van leden.

Clyde traint doorgaans niet bij andere sportscholen. Het is namelijk lastig een wedstrijd tegen iemand te vechten waarmee je langere tijd getraind hebt. “Kickboksen is een intense sport waardoor je vrij snel een familiegevoel ontwikkeld, tijdens het trainen samen”. In het verleden heeft hij voorafgaand aan wedstrijden wel bij Team Slamm getraind. Het ging dan puur om sparren als onderdeel van een trainingskamp.

Professionele topsport

“Kickboksen is nu een populaire sport en Clyde ervaart dit als positief. Hoe meer sportscholen, hoe meer tegenstanders en kansen om jezelf te bewijzen. Het salaris van vechters is redelijk en stijgt naarmate je meer wint, iets speciaals toevoegd aan de sport en goed onderhandeld, maar het zal nooit meer zijn als in de K1 tijd. Vanaf gevorderd a klasse kan je er van leven mits je elke maand 1 partij draait”, aldus Clyde.

Promotors

Clyde staat momenteel niet onder contract bij een kickboks-promotor. Super Combat heeft hem wel een aanbieding gedaan, maar hij wil momenteel graag zijn vrijheid behouden. Indien hij zou tekenen zou hij voor elke move (bijvoorbeeld vechten bij andere promotors) toestemming moeten vragen.

Super Combat heeft hem naast Slamm Events goed op de kickboks- kaart gezet. Bij Super Combat heeft Clyde 2 titelgevechten gewonnen. Zowel op 82 als op 91 kg. Daarna ging het helaas, aangaande financiën, ietsje minder met Super Combat. Dat werd bekend en veel vechters zijn toen afgehaakt. Hierdoor heb je minder topvechters dus ook minder publiek en exposure. Hoe dan ook heeft hij een goede tijd daar gekend en werd hij goed behandeld.

Topsport

Clyde geeft aan dat een topsporter een aantal belangrijke zaken nodig heeft zoals: Doorzettingsvermogen, killerinstinct, een goed team om je heen, leergierigheid en betrouwbare zakelijke partners. Bij Days Gym zijn momenteel alle ingrediënten aanwezig om zijn carrière uit bouwen.

Clyde geeft aan dat het verschil met vechten in Nederland en het buitenland is dat je In Nederland aangaande het technisch niveau meer kan verwachten. Maar je ziet wel dat andere landen meer opkomen en de ontwikkelingen razendsnel gaan.

Toekomst

Clyde zou in de toekoms graag bij Glory onder contract willen staan. Doordat Glory een bekende en één van de grootste internationale vechtsport-organisaties is krijg je de kans om je in de internationale schijnwerpers te vechten en daarmee je markwaarde te verhogen. Clyde wil zoveel mogelijk in de vechtsport doen, mogelijk ook MMA en of boksen in de toekomst. “Het lichaam zal zelf aangeven wanneer het genoeg is. Tegenwoordig is het belangrijk om, als je eenmaal naamsbekendheid hebt, een businessmodel om je naam als topsporter heen bouwen,”, aldus Clyde. Naast Kickboksen heeft hij een bedrijf in personal training en coaching, te vinden via http://brunswijkptc.nl/. Daarnaast is hij via zijn naam te volgen op alle social mediakanalen.

HEIGHT: 195 cm (6’5″ )

WEIGHT: 95 kg (209 lb)

OVERALL SCORE [W-L-D]:40-6-1

WEIGHT CLASS: LIGHT HEAVYWEIGHT

DISCIPLINE: KICKBOXING

COUNTRY: SURINAME

CITY: AMSTERDAM

BIRTHDAY: JANUARY 18TH, 1993

AGE: 25

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Top-kickbokser Clyde Brunswijk

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's