Over TailorMaids

TailorMaids, is opgericht door Rachida Mabrouki en heeft sedert begin 2017 de deuren van haar Popup-store geopend in winkelcentrum de Amsterdamse poort. Het is een plek waar klanten hun producten kunnen aanraken, ervaren en ophalen. TailorMaids biedt de ruimte aan geselecteerde ondernemers en ontwerpers om hun producten in de winkel te presenteren en te verkopen. Het is een ondernemingsvorm voor jonge unieke merken, ontwerpers en ondernemers, die niet beschikken over een fysiek verkooppunt. Het assortiment groeit en verandert wekelijks. TailorMaids biedt ook een breed programma aan creatieve en artistieke workshops..

Wat motiveert TailorMaids?

Creëren, uniek en persoonlijk zijn, creatieve entrepreneurs een podium bieden, samen groeien, grenzen verleggen, zelfstandigheid en dit alles cadeau doen, aan jezelf of een ander! “Do it differently”.

De naam TailorMaids

Rachida, de oprichter van TailorMaids, is al vijf jaar creatief zelfstandige. Ze is vanuit  een gedeelde passie, samen met een compagnon als creatieve zelfstandige gestart. Haar specialiteit was houtbewerken. Ze bewerkte onder andere illustraties van geboortekaarten op hout. De naam TailorMaid is net als ‘custum made’. De naam staat voor ‘op maat gemaakt door meiden’. De achternamen van Rachida en haar compagnon beginnen toepasselijk met T en M. Daarnaast waren ze bij het publiek al bekend onder die naam in Amsterdam Zuidoost. Vanwege die factoren hebben ze uiteindelijk die naam vastgehouden voor de Popup-store.

Ontstaan

Het is voor kunstenaars en creatieven moeilijk om te leven van hun creaties. Ze investeren vaak veel uren en krijgen daar relatief weinig financiële waardering voor terug. Hierdoor raken ze soms ontmoedigd en zijn ze geneigd hun passie los te laten. Rachida werd op een gegeven moment geattendeerd op de Popup-store mogelijkheid vanuit de gemeente. Dit zag zij als een kans. Het uiteindelijke concept was om de krachten met andere kunstenaars en ondernemers, die handgemaakt of uniek duurzaam produceren, te bundelen en de producten samen in de winkel aan te bieden. De bedoeling is dat de winkel op termijn ook online gaat.

Op termijn zouden de participerende partijen de winkel in positieve zin moeten ontgroeien. Er wordt veel met de deelnemers gewerkt aan feedback en groei. Deelnemers zijn echt actief bezig met het ontwikkelen van hun producten, onderschrijven de visie van TailorMaids en zijn regelmatig actief met hun producten op social media. Consumenten attenderen op de producten is op die manier een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Workshops  

Het workshop-onderdeel houdt in dat consumenten de keuze uit een kant en klaar product, maar ook de optie om zelf iets te maken of te leren hoe je het maakt hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld doe het zelf pakketjes en workshops. Sommige consumenten zijn geïnteresseerd in het aanleren van kunsttechnieken. De bedoeling is dat TailorMaids een one-stop shop is, waarbij de klant op één plek verschillende diensten en of producten tegelijk kan afnemen.

Boodschap

Rachida wil mensen inspireren met de boodschap dat alles mogelijk is en dat overal een weg naartoe is. “De jeugd wordt te vaak onzeker gemaakt tegenwoordig. Er wordt gewezen op waar je niet goed in bent, terwijl je je moet focussen op dingen die je wel kan. Probeer je altijd te blijven ontwikkelen en zaken zoveel mogelijk positief te benaderen”, aldus Rachida.

https://www.tailormaids.nl/ 

Een aantal participerende partijen:

tailerm.jpeg

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Rachida Mabrouki oprichter ‘TailorMaids’

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's