Samora is een zangeres uit Nederland, met Surinaamse roots. Ze heeft een fantastische krachtige stem, vol dynamiek en energie. Ze weet met haar overtuigende en enthousiaste uitstraling op het podium, haar publiek compleet te fascineren.

Passie

Vanaf haar 3e levensjaar wist Samora al dat ze zangeres wilde worden. Ze mocht aanvankelijk geen zangeres worden van haar moeder. De gedachte die daarbij de boventoon voerde was het idee dat beroeps-muzikant als vak een zwaar bestaan is, waar je nauwelijks brood mee op de plank kan brengen. Samora deed een keer auditie in Suriname voor een gospelkoor en in dat koor kreeg ze de kans om solo een nummer op te dragen. Ze vond haar performance zelf niet goed en besloot daarna alles te doen om beter te worden. Ze begon met een zelfstudie over alle facetten van zangtechnieken. Na een aantal maanden intensief oefenen met zangtechnieken kwam er een doorbraak in haar stem. Haar moeder begon in te zien dat Samora haar passie erg serieus nam en begon haar te steunen. Omdat, zowel voor Samora als haar zus, die geneeskunde wilde studeren, meer kansen in het buitenland waren, besloot het gezin naar Nederland te verhuizen. Op 16-jarige leeftijd kreeg Samora haar eerste platencontract aangeboden. Ze tekende echter niet, omdat haar moeder vond dat ze nog veel te jong was. “Het moest zo lopen waarschijnlijk”, aldus Samora.

Opleiding

Samora is in 2006 vanuit Suriname naar Nederland verhuist om een opleiding tot professioneel muzikant te gaan volgen. Ze begon eerst met zangworkshops en sloot zich bij diverse kunstgelegenheden aan om inspiratie en ervaring op te doen. Samora geeft aan dat ze zich aanvankelijk een beetje onzeker voelde op een podium. Nadat ze een keer goede resultaten behaalde bij ‘Night of the Stars’, steeg haar confidentie en voelde ze dat ze echt over haar onzekerheid heen was. Kort daarna deed ze auditie voor de Nederlandse Pop Academie (NPAC).

Samora was zo gefocust dat ze deze studie in plaats van 3 jaar binnen 1,5 jaar met succes afrondde. De NPAC gaf haar, zowel op artistiek als zakelijk gebied een goede basis in de muziekindustrie. Hetgeen zij extra waardevol aan de opleiding vindt is dat de NPAC zich ook voldoende richt op de zakelijke kant van de muziekindustrie, zodat je naast artiest min of meer ondernemer in de entertainment industrie wordt.

Muziekeducatie Nederland

Samora vindt dat de muziekopleidingen in Nederland goed zijn in muzikanten te leren hoe ze het beste uit hun artistieke talent kunnen halen. Maar, educatie over de zakelijke kant van de muziekinsdustrie zou beter kunnen. Een te groot percentage van conservatorium afgestudeerden redden het nauwelijks in de muziekindustrie, doordat ze over het zakelijke aspect onvoldoende wordt bijgebracht. De NPAC is een opleiding van docenten die afgestudeerd zijn op het conservatorium en zelf tegen het gebrek aan zakelijke kennis zijn opgelopen. Om onder andere die reden hebben ze een opleiding, zoals de NPAC ontwikkeld die je naast het artistieke ook leert onderhandelen, plannen, ondernemen, promoten ect. Wat Samora betreft is het één niet beter dan de ander, maar zij vindt de goede balans tussen artistiek en zakelijk op de NPAC een pré.

Genre

Samora houdt in principe van verschillende muzieksoorten en stijlen. Ze haalt zowel artistiek als zakelijk overal haar inspirate. Ze luistert vooral naar muziek met een ziel en wat haar hart haar zegt.

Samora maakt met haar muziek een combinatie van soul, funk, pop en reggae. Ze heeft 4 jaar met een producer aan haar sound gewerkt. Bepaalde geluiden en popinvloeden van de jaren 90 gecombineerd met reggae en toevoeging van de bongo komen samen. Ze heeft erg veel bewondering voor hoe mensen in haar geboorteplaats Moengo in Suriname muziek maken en beleven. Dit wilde ze allemaal terug laten komen in haar muziek. Samora is echt een reggae sensatie met dikke meeslepende grooves. Maar, ze klinkt heel anders dan de doorsnee reggae-artiest. Haar stevige reggae-sound is uniek en voorzien van moderne soul, funk en pop, waarmee ze een breed publiek aanspreekt. Ze is niet bang voor experimenten met rauwe randjes bij de ontwikkeling van haar sound, hetgeen haar muziek zo spannend en aantrekkelijk maakt.

Toekomst

Samora heeft tijdens haar studie, met muzikale begeleiding van een band, meerdere muziekprijzen gewonnen. Om Samora tot een nog beter product te ontwikkelen, is ze zich na haar studie extra op kwaliteit gaan focussen. Ze heeft daarna kortstondig met grote platenmaatschappijen gewerkt.

Momenteel treed Samora nog op met sessiemuzikanten. Ze is bezig om voor toekomstige concerten een vaste band samen te stellen. Vanaf 2018 zal ze hoogstwaarschijnlijk met haar eigen band optreden. In 2017 zal Samora internationale samenwerkingen aangaan en het derde kwartaal van 2017 zal de release van haar debuut-album ‘Moengo’ plaatsvinden. Sedert juni 2017 werkt Samora samen met het managementbureau Soul & Sound Productions, waarvan de medeoprichter niemand minder dan de internationaal bekende bassist Bunn Riley is. Samora geeft aan dat ze in Nederland een positieve ontwikkeling op het gebied van diversiteit in muziek ziet. Ze verwacht dat reggae naast rap en hiphop een van de meest invloedrijke muzieksoorten zal worden.

Samora is te vinden op:

SOCIAL MEDIA

Instagram : SamoraMusic https://instagram.com/samoramusic/
Facebook : SamoraMusic https://www.facebook.com/SamoraMusic?ref=hl
Twitter : SamoraWorldwide https://twitter.com/Samoraworldwide
YouTube : SamoraMusic https://www.youtube.com/channel/UCicTLOTxqhmi1O39hdZcLNg

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Zangeres Samora Souprayen

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's