MAYBUSE/DA BOUNCE

Reguillo startte in 1995 met Da Bounce. Da Bounce is het urban lifestyle platform van Maybuse. De naam Da Bounce is ontstaan omdat Reguillo bij het lanceren van een platform die de Urban doelgroep zou gaan bedienen, een naam wilde hebben die gelijk tot de verbeelding sprak. Da Bounce is oorspronkelijk begonnen met het organiseren van feesten. Het platform werd gelanceerd door middel van feesten met de gelijknamige naam Da Bounce. De naam is afgeleid van een classic disco nummer ‘Bounce, Rock, Skate, Roll’ van Vaughan Mason uit 1979.  Bounce klonk lekker, hip en de term werd in Nederland nog niet gebruikt in 1995.

DOEL

Het doel van Da Bounce is een platform te creëren die de Urban lifestyle, in al zijn verschillende segmenten, etaleert. Er is door de jaren heen altijd wel aanbod in Urban evenementen op het gebied van muziek geweest. Reguillo merkte op dat die lifestyle en het uitdragen daarvan, buiten Nederland veel breder dan alleen muziek was. Dat gat in de markt vult Da Bounce, door in Nederland ook in andere segmenten dan muziek, evenementen te organiseren. Zo beweegt Da Bounce zich bijvoorbeeld op de gebieden van theater, comedy, film en basketbaltoernooien. Momenteel organiseren ze ook meerdaagse filmfestivals. Voor 2018 hebben ze een grootschalig lifestyle festival gepland. Andere toekomstplannen zijn het opzetten van een online TV-zender, waarbij er bijvoorbeeld black series, films en talk-shows uitgezonden kunnen worden. De behoefte is er en komt vanuit de gemeenschap. Er wordt regelmatig onderzoek gedaan binnen de doelgroep en vanuit die informatie worden de concepten gemaakt, afgesteld, uitgewerkt en uiteindelijk uitgevoerd.

URBAN LIFESTYLE

Urban is een soort meltingpot, een soort herkenning. We denken dan in termen van hiphop, maar het is breder. Reguillo geeft aan dat we niet al te veel waarde hoeven te hechten aan die term. Het is meer een term om de doelgroep en de content enigszins te duiden en die is erg breed. Begin jaren 80, kreeg Urban music, laat staan lifestyle geen of nauwelijks airplay op de radio of televisie in Nederland. Nu er steeds meer media aandacht komt, zie je dat er een zichtbare verbreding van de doelgroep ontstaat. In de jaren 90 groeide de doelgroep al, maar ook toen was de aandacht in de media minimaal. Vanaf die tijd zag je al dat elke etniciteit interesse in hiphop-cultuur (een onderdeel van Urban lifestyle) had. Tegenwoordig heb je social media. Social media maakt dat de potentiële partners kunnen kijken naar volume en social media zorgt er voor dat aantallen inzichtelijk zijn. Dus Maybuse kan cijfers laten zien over hun impact. Sponsors en mediapartijen raken hierdoor steeds meer geïnteresseerd om de doelgroep voor zich te winnen.

TRENDS

Reguillo geeft aan dat je als participant in deze branche erop moet letten dat je je beweegt in een bedrijfstak dat inherent is aan steeds veranderende trends en ontwikkelingen binnen de maatschappij. Bepaalde lifestyle-trends zoals dansstijlen, mode, taal, etc. worden binnen de Urban community bepaald en overgenomen door de massa. Zolang je authentiek en geloofwaardig blijft en daarop je strategie, marketing, visie etc. kan afstellen hou je het vol. Da Bounce organiseert regelmatig events met Amerikaanse Stand-up comedy artiesten. Inmiddels heeft Da Bounce al een aantal evenementen in combinatie met Nederlandse Urban stand-up comedians georganiseerd. In de toekomst zal dit steeds meer plaatsvinden, mede omdat het publiek er om vraagt en daar positief op reageert.

FILMFESTIVAL

In 2014 is Maybuse begonnen met ‘Da Bounce Urban Film Festival’ (DBUFF). Tijdens dit festival, dat 1 keer per jaar wordt georganiseert, wordt er 4 dagen lang Black movies in bepaalde bioscopen aangeboden. Voor die tijd organiseerde Maybuse al ‘Da Bounce movie night’. Tijdens dit evenement kan het publiek in één avond twee Urban movies in een bioscoop bekijken . ‘Da Bounce movie night’ wordt jaarlijks een aantal keer georganiseerd. Deze films worden normaal gesproken niet in de bioscoop vertoond. Via Da Bounce wordt dat nu nu wel mogelijk gemaakt.

Reguillo geeft aan dat filmdistributeurs voorzichtig zijn en denken dat er nauwelijks markt is voor Urban movies. Bioscopen maakt het niet uit, als de film maar volle zalen trekt. Vanaf 2017 gaat Maybuse de distributie zelf doen. In de gemeten resultaten van ‘films’, zie je dat er jaarlijks 5 Urban movies in de top 10 terecht komen in Amerika. Er is dus wel degelijk een markt voor dit segment.

ONDERNEMEN

Da Bounce wordt als merk gepositioneerd en er wordt gewerkt aan de groei. Dat kan Maybuse niet alleen bewerkstelligen. Maybuse is op zoek naar investeerders en mediapartners om zo voor de hele scene een noemenswaardig platform te verwezenlijken. Dit zal zich uiten in meer en grotere evenementen etc. Reguillo geeft aan dat het ondernemen in deze branche erg dynamisch is, omdat je constant zelf je kansen moet creëren en waarnemen en dat blijft een mooi proces. Maybuse moet creatief zijn. Urban lifestyle lijkt niet hoog op de agenda bij partijen die ze nodig hebben te staan, dus moet Maybuse veel op eigen kracht doen. New Dutch Net vindt Maybuse een parel in Nederland en hun activiteiten worden erg gewaardeerd door de doelgroep. Reguillo bewijst met Da Bounce dat je de gemeenschap kan dienen en tegelijkertijd succesvolle commerciële evenementen kan opzetten.

SLOTQUOTE VAN REGUILLO

“Knowledge is nothing without understanding. ‘Als je als beginnend ondernemer een bepaalde visie hebt en je in een veld beweegt waarin je die visie moet verkopen, wordt er vaak gevraagd om je visie te onderbouwen met cijfers. Maar, met cijfers alleen kom je er niet. Zolang jij je visie niet laat begrijpen, kom je er ook niet met cijfers”.

http://www.maybuse.com/

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Reguillo Wijngaarde CEO van Maybuse/Da Bounce

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's