De (mede) oprichter van Slamm Events, Milton Felter, was in de jaren 90 zelf een talentvolle kickbokser. Hij begon eerst met voetballen en werd later geïnspireerd door zijn neef Orlando Wiet, een van de bekende kickboksers van die tijd, om ook te gaan kickboksen. Daarnaast was deze sport ook geschikt voor hem, omdat hij zo zijn agressie kon kanaliseren. Na een tijdje voor Vos Gym aan wedstrijden deelgenomen te hebben moest hij helaas vanwege een blessure stoppen met de sport.

Milton kon de sport echter niet loslaten en richtte in 2003 Slamm Events op.

 

ONDERSCHEIDEN

Het idee was om een organisatie op te richten die (semi) professionele Muay Thai vechters een podium gaf. Slamm wilde zich onderscheiden van de toen populaire K1 (kickboks toernooi in Japan). Ze besloten zichzelf te onderscheiden van andere promotors door de gala’s professioneler en groots, zoals K1 dat altijd deed, op te zetten. Bij het professioneel opzetten van de gala’s ging het vooral om de juiste matchmaking, omvang, spraakmakende vechters, introvideo’s van de vechters, promotie, locatie etc. Aanvankelijk organiseerde Slamm 2 tot 3 keer per jaar een gala. Momenteel is het 1 tot 2 keer per jaar. Het klimaat voor vechtsport promotors in Nederland is momenteel redelijk goed. Het was een tijdje vanwege de negatieve publiciteit rond (grote) kickboksgala’s lastig om op bepaalde plekken in Nederland een vergunning te krijgen, maar als je als promotor aan alle voorwaarden voldoet, wordt de vergunning doorgaans verleent. Slamm verstrekt een podium aan alle (semi) professionele Muay Thai vechters, maar ‘allochtone’ vechters geven aan dat Slamm ze een extra podium heeft gegeven. In Muay Thai is het gebruikelijk dat er vijf ronden worden gevochten. De eerste twee ronden worden vaak als aftast-ronden gebruikt. Slamm is echter meegegaan met de tijd en heeft de aftastronden er min of meer uitgehaald. De wedstrijden duren in plaats van vijf ronden drie ronden. Dit, onder andere omdat het publiek veranderd is en sneller actie wil. Het tempo van de wedstrijden ligt hoog en de vechters hebben geen tijd om af te tasten. Hierdoor krijgt je meer en sneller spektakel. Slamm organiseert ook gala’s in het buitenland en ze worden in elk land waar ze actief zijn positief ontvangen. Er zijn gala’s in bijvoorbeeld Suriname, Rusland, Roemenië, Spanje en Italië georganiseerd. Bij het organiseren van een gala moet er onder andere rekening gehouden worden met de concurrentie, de tijd van de maand dat het gala plaatsvindt, spraakmakende vechters die deelnemen, de locatie, de catering, promotie, vergunningen etc. Nederland is momenteel nog niet klaar voor pay per view, maar dat zal wel de toekomst worden, voorspelt Milton.

 

TOEKOMST

Nederland kende enige tijd naast de opmars van K1 ook een opmars in Muay Thai. Zo organiseerde Slamm regelmatig Nederland vs Thailand. De laatste Nederland vs Thailand vond in 2012 plaats. Nederlandse Muay Thai vechters behoorden tot de top van de wereld. Momenteel wordt Nederland in Europa ingehaald door Engeland, Italie en  Rusland (geografisch gedeeltelijk Europa). Dit komt mede omdat er weinig Nederlanders deelnemen aan (amateur) kampioenschappen in Thailand en doordat er niet veel grote Muay Thai gala’s in Nederland worden georganiseerd.

Slamm had aanvankelijk naast de events/gala’s een eigen sportschool. Momenteel hebben zij geen eigen sportschool maar, richten zij zich op evenementen organiseren en het managen van vechters. Daarnaast hebben ze een samenwerkingsvorm met Days Gym te Almere. Op 28 mei 2017 organiseert Slamm ‘Almere’s Finest’, een gala waarbij huidige Muay Thai talenten een podium aangeboden krijgen en hun vaardigheden aan het publiek kunnen tonen. Afgaand op de reputatie van Slamm Events, beloofd het een spectaculair evenement te worden. In 2018 zal Slamm mogelijk wederom een Nederland vs Thailand organiseren. Slamm Events is een organisatie die al ruim 14 jaar bestaat en niet meer weg te denken is in vechtsportland. Milton Velter bewijst dat je ondanks tegenslagen, met liefde voor de sport, doorzettingsvermogen en de juiste kennis, een organisatie kan opzetten en continueren. Slamm wordt door zowel het publiek als de sporters gewaardeerd. De sporters, omdat Slamm ze een podium biedt en het publiek, omdat zij altijd een spectaculair evenement ervaren.

 

MUAY THAI

Muay Thai (thaiboksen) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt Muay Boran genoemd. Vanuit het dodelijke Muay Boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte Muay Thai ontstaan. Veel Muay Boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn. Het kickboksen is vanuit het Muay Thai en andere vechtsporten ontstaan.

 

             Muay Thai                                       

  • Clinchen
  • Ellebogen
  • Knieën
  • Veeg en werptechnieken   
  • Rituele dans
  • Boksen
  • Trappen

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Milton Felter CEO van Slamm Events

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's