Leti Arts is een media bedrijf gevestigd in Ghana en Kenia, dat digitale comics en mobile games voor Android en Java-platforms biedt.

Oprichters:Eyram Tawia
Categorieën: Android, Gaming, Mobile
Website: http://www.letiarts.com

Een groep van video game-ontwikkelaars hebben online strips en mobiele games geïnspireerd door Afrikaanse folklore gemaakt. “Afrikaanse geschiedenis en cultuur heeft geen gelijke ontwikkeling doorlopen met moderne formats en genres voor het vertellen van verhalen. Dit heeft geleid tot een generatiekloof tussen de historische en culturele inhoud, die beschikbaar is voor jongere generaties. In deze tijd is er een noodzaak om de historische en culturele inhoud te creëren in de meest populaire formatten en genres, zodat ons erfgoed bewaart blijft”, aldus Eyram Tawia.

Leti Arts ‘eerste spel, Afrika’s Legends, lanceerde drie jaar geleden, en is sindsdien meer dan 50.000 keer gratis gedownload, meestal door mensen in Egypte, Ghana, Nigeria, Kenia en sommige delen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De karakters zijn bijvoorbeeld Farao, een Egyptenaar die uit de dood gewekt werd door een kosmische gebeurtenis, en Wuzu, een Keniaanse Masai krijger. Andere spel personages zijn The Unknown die een ninja is, en Rudy, de Nigeriaanse dochter van fictieve president Mubacha.

“Het Westen heeft groot succes met de Griekse en westerse mythologie aangetoond”, zegt de chief executive officer (CEO) van Leti Arts ‘, Eyram Tawia. “Dit is wat Afrika’s Legends voor ons gaat doen.  Onze rijke cultuur etaleren in de 21e eeuw. Spelen met authentieke Afrikaanse personages”.

“In Leti Arts ‘eerste spel, iWarrior op iOS, uitgebracht in 2009, plunderde Masai bushman wilde dieren.Uiteindelijk kwam onze Afrika Legends franchise, ons vlaggenschip project in 2013, die wordt geleverd in een reeks van digitale comics en games gebaseerd op de Afrikaanse geschiedenis en folklore uit”, zegt Tawia. “Met deze, brachten we de Ware Ananse Spelen en de Afrikaanse Legends app”.

“Het Leti Arts team wil graag games ontwikkelen, waarbij mensen kennis opdoen over de Afrikaanse cultuur. De games die we tot nu toe ontwikkelen, vergezeld van de comics, leren ons publiek over onze geschiedenis en folklore, die uitsterven met onze orale tradities,” legt Tawia uit.

Tawia wil dat het onderwijs verder gaat dan alleen cultuur. Hij wil Afrikanen ook over bijvoorbeeld gezondheid onderwijzen.”Stel je scenario’s voor waarin Afrika’s Legends Ebola getroffen landen onderwijst over onveilige begrafenis praktijken of Afrika’s Legends landen onderwijst over het onveilig omgaan met afval dat door verkeerde lozing cholera kan veroorzaken”.

Met een investering van de Meltwater Foundation, en acht full-time medewerkers, hoopt Leti Arts Afrika’s economie te stimuleren.
“Onze rol met Afrika’s Legends is om de levensvatbaarheid van gaming als een waardige industrie in Afrika te bewijzen. Succes zal hopelijk meer mensen aanmoedigen om gaming gerelateerde disciplines in hun hoger onderwijs toe te passen”.

“We hebben succes in het bemachtigen van ongeveer 80 stagiaires uit tertiaire instellingen in Ghana gehad. We hebben ook gestimuleerd om 10 getalenteerde middelbare scholieren naar opleidingen toe te leiden die hen in staat stelt, hun passie voor het ontwikkelen van games navolging te geven”.

“De game-industrie zal beschikbaar zijn voor talenten en klaar zijn ze op te vangen. Dit zal op de lange termijn de werkloosheid kunnen verminderen en zal helpen de samenlevingen verder te ontwikkelen”.
Uiteindelijk willen de Afrikaanse game-ontwikkelaars bewijzen mee te kunnen doen met grote internationale spelers.

Volgens een recent rapport van het wereldwijde onderzoeksbureau Newzoo, zullen game-ontwikkelaars over de hele wereld miljarden aan inkomsten genereren in 2016. Leti Arts is klaar om te profiteren van deze bloeiende industrie.

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Leave a Reply

Recente Video's