Skitta staat bekend als één van de beste kinderentertainers van Nederland. Zijn spetterende shows waarbij hij door zijn enthousiasme en energie, kinderen en ouders weet te entertainen, en tegelijkertijd laat bewegen zijn uitzonderlijk.


BEGIN

Skitta is als allround muzikant begonnen en rapte aanvankelijk in het Engels. Hij zag echter al snel meer mogelijkheden in het Nederlands en was altijd uniek binnen de groep waarmee hij was gestart. Vanaf 2001 begon Skitta als soloartiest op te treden.

ONTSTAAN SHOW

Op een gegeven moment bevond Skitta zich op een Megafestatie in de jaarbeurs te Utrecht. De Megafestatie was een groot evenement voor jongeren dat tussen 1993 en 2004 werd georganiseerd. Daar sprak hij met de presentatoren en die vroegen of er iemand uit het publiek was die wilde rappen. Skitta ging het podium op en begon op een bobbeling liedje te performen. Het publiek vond het leuk, reageerde erg enthousiast en er werd daarna gevraagd of hij het vaker kon doen. Hierdoor kwam hij op het idee om deze formule vast te houden, maar hij wist nog niet precies hoe. In 2002 was hij te gast op een feestje. En toen besloot hij spontaan de mensen te gaan entertainen met dans en rap en iedereen deed hem na. Vooral de kinderen waren erg enthousiast. Na zijn spontane optreden vroeg iemand of hij dit ook voor zijn kleinzoon kon doen en zo is het min of meer begonnen. Door mond tot mondreclame werd hij steeds vaker geboekt en werd de Skitta Show uitgebouwd.

NAAM SKITTA

Zijn eerste track was genaamd ‘de boi met de bigi ede’. Dit pest-naampje stamde nog uit zijn lagere schooltijd. Skitta had toen nog geen artiestennaam en ze noemden hem steeds onschuldig plagend ‘boi met de bigi ede’, terwijl dat niet zijn artiestennaam was en de track niet speciaal over de titel, maar over pesten ging. Kort daarna heeft hij zijn artiestennaam in Skitta veranderd, zodat het duidelijk werd dat de naam van zijn eerste track niet zijn artiestennaam was.

OPBOUW

Aanvankelijk had Skitta geen apparatuur, agenda of structuur, waardoor hij steeds te laat kwam op feestjes. Met de vergoeding van de Shows spaarde hij voor zijn apparatuur en langzamerhand begon hij alles steeds professioneler aan te pakken. Op een gegeven moment is de Show ook aangevuld met ‘De Skittagirls’. Dit zijn 6 danseressen die Skitta ondersteunen bij het actief betrekken van het publiek tijdens de Shows. ‘De Skittagirls’ kunnen wisselen van samenstelling en worden soms zelfs uit het publiek op feestjes gekozen. Skitta kiest doorgaan voor muziek van onbekende talenten, om ook die een kans te geven. De rechten van de muziek koopt hij op. Het grote voorbeeld van Skitta is Edgar ‘Bugru’ Burgos van de band Trafassie, omdat deze topentertainer al zo lang kwaliteit levert aan het publiek.

SKITTA ENTERTAINMENT

De shows van Skitta nemen meestal een uur in beslag, waarbij het publiek actief wordt betrokken bij dans, rap en comedy. Het is eigenlijk een gezellige workout voor zowel kinderen als volwassenen. De dansjes worden vaak spontaan tijdens de shows verzonnen. Daarnaast wordt Skitta tijdens de shows vaak ondersteund door de bekende DJ ‘Soulfania’ https://www.mixcloud.com/DJSoulfania/. Skitta is Uniek en de eerste artiest die op deze manier is begonnen met entertainen. Nu zijn er meerdere entertainers die het op deze manier proberen te doen. Skitta vindt het wel positief dat anderen zijn voorbeeld overnemen.

TOEKOMST

Skitta is momenteel bezig met het ontwikkelen van een theater-show gericht op kinderen. Daarnaast zal hij een CD en DVD uitbrengen. Op dit moment is zijn muziek nog gratis op YouTube te zien, maar op termijn zal zijn muziek tegen een vergoeding via onder andere Spotify en ITunes te verkrijgen zijn.

ADVIES

Skitta geeft aan jongeren mee dat ze vooral gemotiveerd moeten blijven om het beste uit zichzelf te halen. “Je gaat tegenslagen en teleurstellingen krijgen. Lukt iets niet, laat je niet ontmoedigen, maar probeer dan hetzelfde op een andere manier”.

Skitta is te boeken via http://skitta.nl/

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit
admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's