Tijdens de succesvolle uitverkochte derde editie van Miss Black Hair Nederland heeft de winnares van 2016, Deborah Cameron de kroon overgedragen aan Dionysa Elbers . De organisatie van Miss Black Hair Nederland bewijst dat commercie, een ideëel doel, het dienen van de gemeenschap en bewustwording goed samen kunnen gaan. De Miss Black Hair Nederland verkiezing 2017, die op 12 maart 2017 plaatsvond was een geslaagd evenement dat ook op detailniveau goed en positief is neergezet. Het was een evenement, waarbij je kon zien dat er binnen de gemeenschap op een goede commerciële en of non-profit manier samengewerkt kan worden. Op het evenement waren verschillende bedrijven aanwezig, die allemaal producten of diensten aanboden die ten goede komen aan de zwarte gemeenschap. Daarnaast was de catering goed verzorgd en was het personeel  vriendelijk en behulpzaam. De algemene kledingstijl van het publiek en van de organisatie was African Fashion. Dit gaf een prachtige smaakvolle, trendy en kleurrijk beeld. De jury bestond uit; Simone Zeefuik, Mitchell Esajas, Curt Fortin, Tania Kross en Charissa Pinas. Allen mensen die hun sporen binnen en buiten de gemeenschap verdienen en hebben verdient en het doel van deze miss-verkiezing omarmen.

De missen begonnen achtereenvolgend aan drie rondes met verschillende thema’s waarbij zij zich konden presenteren aan het publiek. Na de derde ronde bleven er 5 missen over, die een vraag van een jurylid moesten beantwoorden. Het antwoord op deze vraag in combinatie met de ontwikkelingen in het voortraject en de presentatie tijdens de eerste drie rondes bepaalde uiteindelijk wie gekroond zou worden tot Miss Black Hair Nederland 2017. Wat opviel is dat het bewustwordingsproces duidelijk terugkwam in de antwoorden van deze (power)vrouwen. Het waren allemaal stuk voor stuk vrouwen die zich bewust zijn van negatieve mechanismen in de maatschappij en hoe je je als gemeenschap of individu daartegen kan wapenen. Deze miss-verkiezing onderscheid zich duidelijk van andere miss-verkiezingen. Het gaat bij dit evenement vooral om bewustwording, zelfacceptatie en het verkrijgen en of vasthouden van een positief zelfbeeld, ondanks de heftige politiek van het door de dominante cultuur aan de samenleving opgelegde schoonheidsideaal. De missen dragen bij aan het proces waarbij de zwarte gemeenschap zelf en niet de mainstream media of dominante cultuur bepaald wat het schoonheidsideaal voor hun is.

Deze manier van organiseren waarbij de eerder genoemde zaken hand in hand gaan zou een goed voorbeeld kunnen zijn voor organisaties binnen en buiten de gemeenschap. Het bewijst dat je een commercieel evenement waarbij je tegelijkertijd de gemeenschap dient kan opzetten en succesvol kan uitvoeren. Ook het min of meer belangeloos meewerken van een aantal deelnemende organisaties of bedrijven is opmerkelijk en verdient een compliment. Wat de organisatie ook bewijst is dat praten over iets dat speelt binnen een gemeenschap goed is, maar dat er altijd mensen moeten zijn die zaken concreet oppakken en er iets mee doen. Miss Black Hair Nederland is daar duidelijk in geslaagd.

• Miss Black Hair Nederland 2017 Dionysa Elbers
• Miss Black Hair Nederland 2016 Deborah Cameron
• Miss black Hair Nederland 2015 Daya Maduro Organisatie
• Ashaki Leito
• Sherlon Gerard
https://missblackhairnederland.nl

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Geslaagde 3e Editie Miss Black Hair Nederland

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's