Quincy Menso is een 29-jarige rasentertainer, die bekend is van onder andere verschillende sketches op You Tube en stand-upcomedy shows.

Stand-upcomedy is een vorm van comedy waarin één man of vrouw met behulp van een microfoon een reeks kortere of langere grappig bedoelde anekdotes vertelt. Ook losse grappen zijn vaak onderdeel van een stand-upcomedy set. Waar cabaret vrijwel altijd in het theater wordt bedreven, is bij stand-upcomedy vaak het café de achtergrond, met meestal niet veel meer dan een spotlight en een microfoon met standaard. Vanwege zijn veelzijdigheid omschrijft Quincy zichzelf als allround entertainer. Naast Stand- upcomedy acteert, zingt en rapt hij. Quincy wilde van jongs af aan al op een podium staan. Hij probeerde altijd mensen te laten lachen en dit kwam al tijdens zijn vroege jeugd tot uiting in de vorm van, grappen maken op familiebijeenkomsten. Tijdens zijn tienerjaren entertainde hij ook al door middel van toneelspelen.

Voorbeelden
Quincy kwam rond zijn 23ste in aanraking met Aries Sporkslede, Clarence Creebsburg en Edson da Gracia. Zij gaven stand up-comedy les in een buurthuis. Deze professionals hebben hem de kneepjes van het vak geleerd. Daarnaast heeft Quincy een aantal jaar geleden een work-shop bij Jeffrey Spalburg gevolgd en die heeft hem zich verder leren ontplooien. Hij geeft aan dat ze allemaal belangrijke mentoren voor hem zijn geweest.

Veelzijdig
Quincy omschrijft zijn entertainment als zelfspot en maatschappijspot. Hij geeft aan dat je geen grappen over anderen kan maken, als je geen zelfspot hebt. Zo heeft hij bijvoorbeeld twee jaar geleden, met enige zelfspot, een filmpje over Mark Rutte gemaakt en kijkers reageerden daar erg positief op. Eigenlijk probeert hij over uiteenlopende onderwerpen comedy te maken. Quincy probeert van al zijn talenten gebruik te maken. Hij is van mening dat je jezelf in verschillende disciplines moet bekwamen, zoals bijvoorbeeld Jandino Asporaat dat op een goede manier doet. Hij richt zich op een zo breed mogelijk publiek. Quincy heeft een aantal sketches, genaamd ‘FF Checken’ met Lucinda Sedoc opgenomen. Deze sketches zijn voor een ‘snelle’ glimlach en worden veel bekeken op You Tube. Daarnaast heeft hij ook voor SME-TV als verslaggever gewerkt en 2 jaar geleden met Naks Kaseko, als zanger opgetreden. Quincy kan in principe voor uiteenlopende evenementen ingehuurd worden. Hij heeft een breed netwerk en zoals eerder benoemd, bekwaamd hij zich in meerdere disciplines. Zo wordt hij bijvoorbeeld op bruiloften ingehuurd. Hij draagt dan tijdens de bruiloft een grappig stand up verhaal, over de bruid en bruidegom voor. Momenteel is dit iets wat hem uniek maakt in de entertainment markt.

Toekomst en huidige plannen
Momenteel heeft Quincy een aantal projecten lopen genaamd:
•    ‘Q zei je dat echt’.  Dit zijn sketches te zien op o.a. You Tube en gaat over een man die veel bluft, maar een klein hartje heeft.
•    Online talkshow ‘Our Voice’ van Kitty Balker. Quincy participeert hier regelmatig als tafelgast. Op 24 juni 2017 is er een groot event in Bijlmer Park theather met publiek gepland.
•    ‘FF Checken’. Hilarische sketches met Lucinda Sedoc.
•    ‘CrazyCousinzMedia’. Dit is een media bedrijf die hij met zijn neef Roy Maynard heeft opgericht, met als doel; entertainment in de breedste zin aanbieden via internet.

Advies entertainers
Quincy adviseert entertainers om bij het afsluiten van contracten alle kleine lettertjes te lezen en artistiek altijd zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. Hij heeft het idee dat jonge nieuwe artiesten elkaar kansen gunnen en steunen. Bij de oude garde of gevestigde artiesten lijkt het alsof de poort soms moeilijker open gaat. Maar daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Quincy geeft aan dat social media een aantal voordelen heeft opgeleverd;
•    Door de comments krijgt hij directe feedback van het publiek;
•    Zijn doelgroep groeit sneller;
•    In korte tijd bereikt hij veel mensen;
•    Hij kan aan particulieren of organisaties die hem willen inhuren cijfers laten zien.

Wens
Quincy geeft aan dat hij, naast andere artiesten vooral nog met Fresku zou willen werken, omdat Fresku in zijn werk als artiest laat zien dat zijn bewustzijnsniveau hoog is. Het draait bij Fresku om een goed product en meningsuiting en niet speciaal om geld.

Met een grote dosis humor worden via verschillende podia en media taboes door deze veelzijdige artiest besproken en verbroken. New Dutch Net vindt dat Quincy Menso een positieve toegevoegde waarde binnen de entertainmentwereld heeft. Hij is te benaderen op: https://www.facebook.com/quincy.menso?fref=ts

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Entertainer Quincy Menso

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's