Dayon Mungra oprichter en eigenaar van Days Gym

Dayon had een turbulente jeugd en hij had geen idee wat hij met zijn leven wilde doen. Hij sportte veel en hing voornamelijk op straat rond. Dayon is in 2006 in buurthuis ‘Het Boegbeeld’ te Almere gestart met het geven van kickbokslessen en gaf zijn sportschool de naam ‘Days Gym’. De gemeente Almere had hem voorafgaand aan de start van de kickbokslessen, benaderd met de vraag of hij kon helpen met, ‘jongeren van de straat te houden’. De gemeente gaf na 1,5 jaar aan dat ze geen subsidie voor de sportschool meer konden verstrekken en toen moest hij, indien hij door wilde, zelfstandig verder. Het enthousiasme van Dayon en zijn leden was echter zo groot dat ze uiteindelijk, ondanks de financiële risico’s aangaande het opzetten van een commerciële sportschool, uitgeweken zijn naar een grotere ruimte op het bedrijventerrein Gooisekant te Almere. In de beginfase heeft hij veel hulp van Stichting De Schoor, Welzijnswerk Almere gehad.

Dayon is begonnen met weinig trainingsmateriaal. Hij had geen matten, geen bokszakken, geen fitnessapparatuur etc. Hij heeft alles stap voor stap opgebouwd en veel tegenslagen tijdens het opzetten van de sportschool gehad. Hij had zelfs periodes waarbij hij twijfelde of het zou lukken en vroeg zich af of hij niet gewoon moest stoppen. Gelukkig had Dayon hulp van sponsoren en partners die hem hebben ondersteund. In principe gaat het hem niet om geld of om de grootte van zijn Gym. Hij vindt het belangrijker dat de sfeer goed is en dat er een hechte ‘familieband’ tussen de leden onderling is. Zijn motto is dat je met de juiste mentaliteit en inzet alles kan bereiken wat je zou willen. Dit ‘motto’ geeft hij ook aan zijn leden mee.

De jongeren en ouderen die bij hem trainen geven aan dat het verschil tussen andere sportscholen is dat Days Gym in het begin niet echt erkent werd door andere sportscholen en dat zij zich met een vaste groep vanuit het niets hebben opgebouwd. Het is een hecht team, waarbij het respect vanzelfsprekend en heel belangrijk is. De kracht van Dayon is dat hij loyaal is en dat zijn leden met alles bij hem terecht kunnen. Leden zien Days Gym als een soort tweede huis. Ook de band met de ouders van de leden is goed, aldus het team.

Dayon is eind 2016 geselecteerd als trainer voor de ‘Mike Tyson Fitness and Boxing academies’.

Het contract tekende hij in Los Angeles, waar Dayon vaker komt om personal training te geven aan ‘sterren’. “Zo is het contact ook tot stand gekomen”, vertelt Dayon, “ik geef daar onder andere training aan het broertje van zangeres en actrice Christina Milian. Hij kent Mike Tyson en hoorde dat Mike met de Mike Tyson Academies bezig was. Hij noemde mijn naam. Zo was er nog iemand die mijn naam noemde bij de bookingsagent. Toen ze meer van mijn trainingen gezien hadden, werd ik geselecteerd. Ik hoorde later dat ik als eerste van de vijftien trainers geselecteerd ben”.

Er worden nog vijftien trainers geselecteerd. Deze in totaal dertig trainers van over de hele wereld, moeten andere trainers selecteren en opleiden die de lessen in de Mike Tyson Academies gaan verzorgen. De eerste sportschool opent waarschijnlijk in Dubai, wanneer precies weet Dayon nog niet. Als Dayon een training moet geven bij een Mike Tyson Academy verlaat hij Almere met een gerust hart. Zijn sportschool Days Gym loopt dan gewoon door. “Gelukkig heb ik in de afgelopen jaren wel wat kunnen opbouwen en heb ik altijd jongens betrokken bij de trainingen. Met de continuïteit van de lessen en de school zit het dus wel goed”. Momenteel heeft Days Gym rond de 560 leden en hij kent ze allemaal bij naam. Bij Days Gym kun je onder andere ook terecht voor fitness en personal trainingslessen.

NEW DUTCH NET

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Dayon Mungra oprichter en eigenaar van Days Gym

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's