Daffie Be Proud is een cosmeticabedrijf dat opgericht is door Daphne Baloe. Het bedrijf produceert alternatieve cosmetica producten. Alternatief betekend in deze ‘anders dan de massa’. Massa producenten gebruiken te vaak (chemische) ingrediënten, waarvan men niet goed weet wat voor effect dat op (lange) termijn voor de gezondheid heeft. Om ervoor te waken dat haar bedrijf geen producten produceert die op termijn een negatief effect op de gezondheid zouden kunnen hebben, worden er uitsluitend ingrediënten uit de natuur in een zo natuurlijk mogelijke staat gebruikt. Daarnaast worden de producten niet getest op dieren en wordt alles met de hand geproduceerd. Momenteel produceert en verkoopt Daffie Be Proud, vooral ‘natuurlijke’ handgemaakte haarproducten. De huidige producten van Daffie Be Proud zijn voor alle haartypen, maar vooral voor consumenten met kroes en krullend haar, die alternatieven zoeken om hun haar beter te verzorgen, maar op een minder complexe manier dan nu in de mainstream voorgeschoteld wordt. Het bedrijf zal zich ook op de internationale markt gaan bewegen en communiceert daarom in het Engels op de website.

PASSIE

Daphne is naast ondernemer ook student. Momenteel doorloopt zij de opleiding ‘International Business Innovation Studies’. Tijdens deze studie ontwikkelt Daphne vaardigheden in het definiëren van trends en het teweegbrengen van noodzakelijke veranderingen in internationale bedrijfsomgevingen. Ze ontwerpt oplossingen die voldoen aan de behoeften van de eindgebruikers. Dit kunnen concepten, strategieën, producten, diensten of processen zijn. Daphne geeft aan dat deze studie perfect bij haar past omdat ze altijd geïnteresseerd is geweest in alternatieve manieren van produceren en ondernemen. Ze merkt dat er een steeds grotere groep consumenten ontstaat die (zelf)bewuster is en niet meer voor de massa, maar voor ambacht met aandacht voor natuur en milieu kiest. Ook als ze daar een hogere prijs voor zouden moeten betalen. Daphne ondersteund deze visie en de rode draad van haar bedrijf is daarom ook ‘duurzaamheid’.

BEGIN

Daphne is vanuit passie met een haarblog begonnen. Ze wilde zichzelf uiten. Ze heeft veel research over huid en haar gedaan en kwam tot de conclusie dat je eigenlijk niet veel producten nodig hebt, om je huid en haar goed te verzorgen. Daarnaast deelt zij ook de veel gedeelde visie dat emotionele of geestelijke gesteldheid en spiritualiteit, invloed op de lichamelijke gestelheid van mensen hebben. Naast research heeft Daphne in de ontwikkelingsfase van haar bedrijf de producten, onder andere, op haar eigen haar getest. Daarnaast heeft ze ook masterclasses in zelfgemaakte haarproducten gevolgd en zelf kleinschalige trainingen gegeven, die zij op termijn wil gaan uitbreiden.

REGELGEVING

Daphne geeft aan dat een aantal zaken belangrijk zijn voor haar bedrijfsvoering. De producten moeten voldoen aan regels van de Europese Cosmeticaverordening en daarom ook getest en goedgekeurd worden door een laboratorium. De ingrediënten moeten op de etiketten van de producten staan. De ingrediënten die Daffie Be Proud gebruikt zijn gemakkelijk online te vinden en natuurlijk van aard. De producten moeten daarnaast geseald aangeleverd worden. Daphne geeft aan dat ze heeft meegemaakt dat laboratoria haar product te goed vonden en dat het daarom werd afgekeurd. Ze hebben bepaalde regels en dat is terecht, en ze hoopt dat de veiligheid van consumenten boven andere belangen staat. Ze gaat er van uit dat laboratoria in ieder geval een goede gebalanceerde visie over (bedrijfs)belangen en lange termijn effecten van ingrediënten op de gezondheid hebben.

ADVIES

Ondernemen begint vaak vanuit een passie en daar komt dan zoveel bij kijken dat het mensen kan demotiveren. Daphne geeft aan dat aspirant ondernemer er rekening mee moeten houden dat er goede keuzes aangaande financiën gemaakt moeten worden. “Daarnaast is het van belang om jezelf goed te kennen. Wat kan je wel en niet en welke taken of werkzaamheden zou je uit moeten besteden. Omring je met de juiste personen die je nodig hebt om te groeien”, aldus Daphne.

TOEKOMST

Daphne denkt dat er veel kracht en ondernemingszin bij ‘nieuwe Nederlanders’ is, maar dat er nog meer samengewerkt kan worden. Er zijn veel startende ondernemers, maar die zijn niet altijd zichtbaar. Daphne hoopt een groep ondernemers die een soortgelijke visie hebben bij elkaar te krijgen en daarmee de samenwerking aan te kunnen gaan. Dit kan ook internationaal. Er zijn namelijk barrières en als je bepaalde zaken samen doet kan je meer.

Endquote Daphne

” De enige manier waarbij wij verandering kunnen brengen binnen onze samenleveving is om regels te breken, te buigen en samen te werken. Ik geloof dat ondernemerschap de meest efficiënte manier is, om verandering teweeg te brengen”

Daffie Be Proud is te vinden via Facebook, instagram en https://daffiebeproud.com/ 

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Daphne Baloe oprichter ‘DAFFIE BE PROUD’

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's