De ziel in mij, groet de ziel in jou
Alles is anders vanuit een ander perspectief. Zo ook de plafondplaten en de lampen in de vergaderzaal van het kantoor waar ik werk. Liggend op mijn rug en een Yogamat kijk ik hiernaar en merk ik dat ik al snel in gedachten verzonken raak. Op commando van de Yoga trainster sluiten wij allemaal gewillig onze ogen en gaan op zoek naar een rustig plekje van binnen. Rust.
Deze reis naar de rust van mijn ziel brengt mij langs de diepe dalen vol met tranen van verdriet, de grillige gebergten van genante momenten en de wit besneeuwde bergtoppen van zichtbaarheid. Een verwevenheid van werk en prive in willekeurige volgorde. Want daar in je ziel is alles verbonden.

Verscholen en niet altijd zichtbaar voor je collega’s.
Noodkreten van collega’s zien en horen we vaak niet, maar ze zijn er wel degelijk. Subtiele signalen of juist een overduidelijke noodkreet. Wij zijn in eerste instantie mensen en daarom zullen onze innerlijke gevoelens ook op de werkvloer hun weg naar buiten vinden.
Dat betekent niet dat ik precies weet wat jij meemaakt, maar hopelijk brengen deze woorden van medeleven een kleine verlichting in de zware last van je financiele strubbelingen, de rouwverwerking waar je maar niet doorheen komt, de burnout die je wilt verslaan en de scheiding die je niet zag aankomen. Je houdt je rug recht, vooral op het werk of misschien juist op het werk. Maar soms is het gewoon zwaar. Het is wat het is.

Door de woorden van de trainster word ik teruggeroepen naar de huidige tijd. Ik ben nog in de Yoga workshop die ik volg op een Vitaliteitsdag van het werk. Deze dag wordt georganiseerd om alle collega’s bewust te maken over hun vitaliteit op het gebied van hun lichaam, geest en loopbaan. De laatste rekoefening in de kleermaakserszit voeren wij gezamelijk uit. Daarna sluiten we de workshop af door de handen tegen elkaar te duwen, onze handpalmen raken elkaar, onze vingers wijzen naar boven en zijn iets richting het hoofd gebogen. Hierna maken we een lichte buiging. Ik buig ook voor jou collega, want ik voel jou.  Namasté!

Iraida Groenewoud

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit
admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's