Allround Zanger Nedra is geboren op 05-03-1972 en groeide op in Amsterdam en Groningen. Zijn moeder nam hem al vanaf zijn vijfde mee naar zeer uiteenlopende concerten en festivals.

Zo raakte hij geïnspireerd door de vele muziekstijlen die nu terug te horen zijn in zijn muziek. Van hard rock van Thin Lizzy, reggae muziek en gospel, maar ook Nederlandstalige bands als De Dijk en Doe Maar kwamen voorbij.

Zijn muzikale carrière begon dan ook op vrij jonge leeftijd, toen Nedra in de reggae band van vrienden van zijn stiefvader werd opgenomen. Als tienjarig zangertje in een volwassen band wist hij zijn liefde voor het podium niet onder stoelen of banken te steken. Hij maakte zijn eerste muzikale tournee door het noorden van Nederland en de toon was gezet. Echter na drie jaar rocken, viel het stil.

In 2008 veranderde dat toen hij door vrienden werd gevraagd op te treden bij hun stand op het Kwaku Zomerfestival. Na het succesvol optreden spoorde goede vriend en schrijver Ron Stern hem aan de microfoon weer op te pakken. Meer nog kwam de echte stimulans van uit wijlen zijn vrouw na onenigheid op een avond. Ze was zijn gepraat zat en hij moest er van haar maar een liedje over schrijven. Zijn vrouw was zo onder de indruk van het nummer, dat Nedra vanaf dat moment niet meer te stoppen was. Nadat hij producer Delivio Raevon tegen kwam in 2010 ging het balletje verder rollen . Nedra dook de studio in om nummers op te nemen en begon weer op te treden. Van antikraak panden tot grote festivals en van de Amstelhoek tot de Melkweg. Nedra heeft in zijn beginnende professionele carrière op podia gestaan waar menig artiest over droomt en hij staat er nog steeds.

Hoewel Nedra in Nederland voor het grote publiek pas een gezicht kreeg tijdens zijn hartverwarmende optreden bij Holland Got Talent, begon zijn succes eerst in zijn tweede thuisland Suriname. Na videomateriaal van Nedra op Youtube te hebben gezien was artiesten promoter in Suriname Fabian Sijmor, van Promarman.com, erg onder de indruk van het talent van Nedra en benaderde hem. Dit leidde tot vele hits met als grootste succes de meezinger ‘Ala Dey’ (Elke Dag) dat in 2014 op nummer 1 stond op bijna alle Surinaamse radio stations en in 2015 met ‘Kom op en doe het’, behaalde hij ook op vele stations in Suriname de nummer 1 positie. Nedra weet daarom dat hij er niet alleen voor staat. Niet alleen het vertrouwen van de promotor en zijn management, maar ook muzikale steun van zijn muzikale team bestaande uit schrijver Ron Stern en producers Xerxes Bakker, Marlon Francis en DJ Tim maken artiest Nedra tot een compleet geheel. Daarnaast hecht hij veel waarde aan zijn trouwe fanbase uit beide landen. Elke fan is even belangrijk.

Nedra heeft veel meegemaakt in zijn leven met als dieptepunt het overlijden van zijn vrouw, een belangrijke inspiratiebron. Nedra creeërt songs vanuit zijn gevoel, de liefde en zijn levenservaring. Dat is zijn kracht. Daarnaast wil hij dat zijn muziek toegankelijk moet zijn voor een groot en divers publiek. Muziek zonder scheldwoorden en met diepgang, net als muzikale voorbeelden Bob Marley en Michael Jackson. Niet zomaar is de goedkeuring van zijn kinderen een belangrijke factor bij het uitbrengen van zijn nummers.

Nedra maakt feel good muziek zoals hij dat zelf omschrijft. Net als de reggae muziek, waar hij zo van gecharmeerd is, creërt hij zijn feel good muziek vanuit een fusie van verschillende muziekstijlen. Je kan zo een gospel sound en een klassieke viool horen op het ritme van een traditionele schlager met een reggae baslijn eronder. Nedra is daarom niet in een hokje te plaatsen. Hij maakt muziek die hij lekker vindt, omdat hij weet dat hij dat gevoel kan overbrengen aan zijn publiek. Reggae Muziek is dan wel zijn ruggengraat en gospel zijn nier en R&B zijn lever en ga zo maar door. Ze hebben allemaal een functie om het lichaam te vullen. Met alleen zijn ruggengraat kan hij niet leven. Hij heeft al die ingrediënten nodig. Dat is feelgood muziek. Dat is Nedra, geen facade.

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Allround Zanger ‘NEDRA’

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's