Akon Lighting Africa

Ongeveer 600 miljoen Afrikanen, vooral op het platteland, hebben nog steeds geen toegang tot elektriciteit.
In te veel delen van Afrika, zijn er ‘s avonds vrijwel geen economische activiteiten. Mensen kunnen hun tijd hierdoor niet productief genoeg gebruiken. Kinderen kunnen ‘s avonds niet studeren zonder licht en moeten hun huiswerk voltooien bij kaarslicht. Meer dan 3,5 miljoen Afrikanen sterven elk jaar door schadelijke stoffen of brand, door in huis geproduceerde dure en giftige vaste brandstoffen.

Akon Lighting Africa wil een concreet antwoord vanaf het basis-niveau om een oplossing te bieden voor Afrika’s energiecrisis, en de basis leggen voor de toekomstige ontwikkelingen. Akon Lighting Africa is in februari 2014 gelanceerd door de internationale muzikant Akon, politicus Thione Niang en ondernemer Samba Bathily. Dit initiatief is bedoeld om een innovatieve zonne-energie oplossingen te bieden, die Afrikaanse dorpen voorziet van toegang tot een schone en betaalbare bron van elektriciteit.
Dankzij een publiek-privaat samenwerkings model, een goed netwerk van partners (waaronder SOLEKTRA INT, SUMEC en NARI) en een breed scala aan hoogwaardige zonne-oplossingen, waaronder straatlantaarns, binnenlandse en individuele kits, zijn bovenstaande zaken in 14 Afrikaanse landen geïnstalleerd. Als gevolg hiervan zijn een groot aantal huishoudens, dorpen, buurthuizen, scholen en gezondheidscentra in plattelandsgebieden voor de eerste keer aangesloten op elektriciteit. Hierdoor is er, vooral voor jongeren ook lokale werkgelegenheid gecreëerd, zowel voor de installatie van de apparatuur als voor het onderhoud. Het project  Akon Lighting Africa levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de energie problemen in Afrika. Het project wil concrete resultaten leveren aan de bevolking.
Stroomstoringen en de hoge kosten van de traditionele alternatieven zoals generatoren hebben invloed op de productiviteit, winstgevendheid en werkgelegenheid van Afrikaanse bedrijven. Energie zal het vermogen van Afrika om zijn volledige potentieel te ontketenen en het verbeteren van de leefomstandigheden bepalen.

Verschillende oplossingen zijn reeds effectief gebleken. De oprichters van Akon Lighting Africa zijn ervan overtuigd dat deze verder op grotere schaal moeten worden uitgerold en de implementatie versneld zal moeten worden. Het initiatief van Akon Lighting Africa heeft betrekking op de installatie van de drie types zonne-energie apparatuur: de openbare straatverlichting, zonne micro-generatoren voor gebruik door de gemeenschappen en huishoudens-verbinding kits.
De oprichters geven aan dat ze als kind moesten studeren bij kaarslicht met slechts één kaars voor het hele gezin. Zij willen ervoor zorgen dat de kinderen niet meer hoeven te studeren in die omstandigheden. De oprichters begonnen rond september 2013 met het bespreken wat zij kunnen doen om actief te helpen in de transformatie van Afrika. Een paar weken later, waren ze het erover eens dat de eerste prioriteit om te investeren in energie was, met name in landelijke en semi-stedelijke gebieden, omdat dit de essentiële basis voor al het andere zoals onderwijs, gezondheidszorg en economische ontwikkeling is.
Hun plan werd concreet nadat ze werden vergezeld door Samba Bathily, een ondernemer uit Mali die gespecialiseerd is in zonne-energie. Hij was in staat om gerichte oplossingen te bieden via zijn bedrijf, Solektra INT, die zonne-energie apparatuur levert. Door hun netwerken, internationale ervaring en expertise te combineren, lanceerden de drie mannen dit ambitieuze project in februari 2014, met het oog op de ondersteuning van de Afrikaanse groei en emancipatie van de Afrikaanse jeugd. Akon Lighting Africa werkt al in een tiental landen en is op zoek naar grotere expansie in Afrika.

Akon Lighting Afrika werkt om:
•    Scholieren en studenten hun huiswerk s’avonds te kunnen laten doen.
•    Winkeliers, handelaren, koks, kleine bedrijven etc hun activiteiten en inkomsten uit te kunnen laten breiden.
•    Wegen veiliger te maken.
•    De infrastructuur van openbare plaatsen in Afrika te verbeteren.
•    De continuïteit van healthcare diensten, zoals artsen te waarborgen.
•    Gezinnen te beschermen tegen het gebruik van vervuilende, giftige en dure huishoudelijke brandstoffen zoals kerosine.
•    Een betere toegang tot informatie, via de radio, televisie of computer te verschaffen.
•    De communicatie tussen mensen te verbeteren via mobiele telefoons, omdat ze dan sneller en goedkoper kunnen opladen.
•    De jongeren in Afrika, die goed zijn voor 70% van de bevolking, te stimuleren.
•    De bevolking te laten profiteren van betaalbare, schone en eindeloze energie.
•    Directe en indirecte banen, vooral voor de lokale jeugd, te bieden.
•    Technische innovatie en expertise te verwerven, uit te breiden en te verspreiden.
•    Te zorgen voor indirecte werkgelegenheid: kleine bedrijven, cafés, landbouw, avondonderwijs etc.

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Akon Lighting Africa

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's