Farida Eintou Waterberg oprichter van ‘AfroGold Hair Care’

Doel

Je haar gezond en onbeschadigd op je hoofd laten groeien lijkt gemakkelijk, maar wat is er precies voor nodig? Misschien ben je, zonder dat je het weet, ook slachtoffer geworden van incorrecte informatie over haargroei en haar behandelingen. Er circuleert helaas veel foutieve informatie over haar. Als ‘Hair Coach’ en ervaringsdeskundige op het gebied van kroes en krullend haar heeft Farida Eintou producten ontwikkeld die mensen ondersteunen bij haarverzorging. Haar bedrijf heet ‘AfroGold Hair Care’. Tijdens en na verkoop van de producten geeft zij, indien gewenst, advies over het gebruik van de producten en de huidige en toekomstige conditie van het haar. Het doel van ‘AfroGold Hair Care’ is mensen met kroes en krullend haar extra informatie bijbrengen over haar en hoe daarmee om te gaan. Het gaat hierbij om de beste manier van haar verzorging met zo min mogelijk schade tijdens haargroei en een maximaal resultaat. ‘AfroGold Hair Care’ is er, naast de specifieke doelgroep, voor iedereen die kampt met haarproblemen, maar ook voor mensen die gezond haar hebben en extra ondersteunende producten zoeken.

Fascinatie voor haar

Farida geeft aan dat de algemene fascinatie voor haar veel te maken heeft met het beeld dat de maatschappij ons min of meer oplegt. Omdat kroes haar en de verzorging daarvan vrij weinig wordt gepromoot, had zij de ambitie, hierin graag verschil te maken door in te zoomen op wat kroes haar nodig heeft om net zo lang en gezond te groeien als het haar van andere etniciteiten. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het ontwikkelen van haar natuurlijke leave-in conditioner. Haar zal altijd een fascinerend onderwerp zijn waarin zich zij zich zal blijven verdiepen.

Meerwaarde

Farida heeft haar producten ontwikkeld aan de hand van een intensieve wetenschappelijke zelfstudie over haar en haargroei. De meerwaarde van de producten van ‘AfroGold Hair Care’ zijn het gegeven dat ze PH gebalanceerd zijn en uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten. De producten hebben dezelfde PH-waarde als kroes en krullend haar en zijn geschikt voor mensen met natuurlijk of chemisch behandeld haar. Een verkeerde PH-waarde kan een zeer negatieve invloed op de haargroei cyclus hebben. “De producten van ‘AfroGold Hair Care’ zijn uitvoering getest en hebben meetbaar aangetoond dat haargroei bij gebruik van deze producten, gestimuleerd wordt”, aldus Farida. Ingredienten voor het ontwikkelen van producten voor kroeshaar zijn niet goedkoop om aan te schaffen. Om een kwalitatief goed product te ontwikkelen ontkomen producenten niet aan het gebruiken van kostbare ingrediënten. Daarnaast is het productieproces intensief. Dit verklaard mede de relatief hoge prijzen voor bepaalde haarproducten.

Toekomst

De producten van ‘AfroGold Hair Care’ worden momenteel via de website http://efwaterberg.wixsite.com/afrogold, een aantal verkooplocaties en Facebook verkocht. Daarnaast staat ‘AfroGold Hair Care’ op beurzen en festivals. In de nabije toekomst gaan ze ook tutorials en workshops over haarverzorging in het Nederlands ontwikkelen en hun assortiment uitbreiden. Momenteel richt het bedrijf zich op de Nederlandse markt, maar in de toekomst zullen ze zich ook op de internationaal markt richten. Zo is er bijvoorbeeld in een aantal Zuid-Amerikaanse landen veel vraag naar de producten.

Advies

Farida is erg bescheiden, als het om adviezen voor ondernemen gaat. Zij geeft aan dat er in ieder geval goed op regelgeving en branche-eisen gelet moet worden. Daarnaast is een goede administratie cruciaal. Ook een goede communicatie naar zaken-partners toe en daarnaast goede service naar de consument toe zijn essentieel.

Farida over NDN

Farida geeft aan dat zij het positief vindt dat er een platform als NDN is die de activiteiten van ‘nieuwe’ Nederlanders, naar een hoger niveau wil tillen en ze is trots op het gegeven dat zij met haar bedrijf hier ook onderdeel van kan zijn. “Vooral het positieve hebben we nodig voor groei en ontwikkeling binnen de gemeenschap”, aldus Farida.

Deel onze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

Farida Eintou Waterberg oprichter ‘AfroGold Hair Care’

admin

admin

Leave a Reply

Recente Video's