Doneren

Michael Kembel

Michael Kembel (1969)
CURRICULUM VITAE
2010 – heden Algemeen Directeur bij Antaurus BV

2006 – heden Managing Partner bij Antaurus Capital Management

2004 – 2006 Hoofd Private Asset Management Ned. bij Petercam Bank N.V

1994 – 2004 Treasury, Corporate Banking, Private Banking bij ABN AMRO Bank N.V.

Na 10 jaar bij ABN AMRO Bank in diverse functies gewerkt te hebben (Treasury, Corporate Clients, Private Banking, Beleggingsadvies) heeft Michael Kembel van 2004 tot en met 2006 de functie van Directeur Private Asset Management bij Petercam Bank N.V. vervuld. In 2006 zijn Michael Kembel, Etienne Platte, Marc Langeveld en Arjan Sweere gestart met Antaurus. Antaurus is simpel gezegd een vermogensbeheerder/beleggingsinstelling. Binnen de organisatie van Antaurus is Michael verantwoordelijk voor Sales, Marketing en PR. Michael is mede-oprichter en bestuurder van Antaurus Capital Management B.V. In 2010 hebben de vier partners van Antaurus een vermogensbeheerder overgenomen. Michael is, naast zijn verantwoordelijkheden binnen Antaurus, tevens Algemeen Directeur van deze vermogensbeheerder. Aan de oorsprong van Antaurus staat een belofte die Kembel en Etienne Platte (midden) elkaar in 1994 deden, toen ze samen bij ABN Amro hun traineeship begonnen. Ze zeiden toen tegen elkaar dat ze hoe dan ook samen een bedrijf zouden oprichten.


Michael Kembel was tijdens zijn studie bedrijfskunde al actief bezig met geld verdienen en met het organiseren van dansfeesten en leerde de wereld van het grote geld kennen via zijn bijbaan bij de Nationale Postcode Loterij. Michael vindt het ook belangrijk om iets aan de maatschappij terug te geven en was in het verleden mentor bij de weekendschool in Amsterdam Zuidoost, en één keer per jaar is hij een paar dagen werkzaam als vrijwilliger in Amsterdam.
Wat is een Hedgefonds
Hedgefondsen is een verzamelnaam voor beleggingsinstellingen waarbij de beheerder een grote beleggingsvrijheid heeft (hij kan beleggen in om het even welke markt en in om het even welk beleggingsinstrument), zowel short- als longposities kan innemen, die vaak resulteren in een significant hefboomeffect.

Vaak heeft de beheerder zelf een participatie genomen of ontvangt hij een resultaats- gebonden vergoeding, wat zijn betrokkenheid en motivatie uiteraard vergroot. Streefdoel is een absolute rendement te behalen en te maximaliseren, onafhankelijk van de marktomstandigheden.De risicograad van hedgefondsen kan dus sterk verschillen van het ene fonds tot het andere. Vaak wordt de beleggingspolitiek zeer vaag beschreven (dat is de prijs van de grote beheersvrijheid) en is zij weinig transparant.

Op zich prima voor particuliere beleggers, echter wel voor vermogende beleggers want de kosten kunnen nogal eens oplopen en het is behoorlijk risicovol. Je moet het met geld doen wat “over” is.

NEW DUTCH NET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Number of visitors

0025164
Visit Today : 7

Partners

Forzaeu

Aug 9, 2018

Macnack

Aug 9, 2018

Annies place

Aug 9, 2018

Ceder Advocatuur

Aug 9, 2018

New Draver

Aug 9, 2018

King cai gym

Aug 9, 2018

Jo anna couture

Aug 9, 2018

Roethof advocaten

Aug 9, 2018

Ricardos

Aug 9, 2018

Atunwa

Aug 9, 2018

BBQ & Chill

Aug 9, 2018

@SIX

Aug 9, 2018